Maria

GOURMETTRÄFF HOS Maria, 2017-01-18

Förrätt, 4 personer:
 
8 skivor formbröd
3 msk majonnäs
8 skivor väsatgötaost
3/4 färsk dill
150 g räkor
 
Gör så här:
Bred majonnäs på brödet, fördela ost, och räkor mellan bröden. Grilla i smörgåsgrill.
Dela på diagonalen och servera med citronklyftor.
 
 
Huvudrätt: Kycklinggratäng med ädelost och bacon, 4-6 portioner.
 
1 kilo kyckling filé
1 spetspaprika
150g blåmögelost
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
3 msk mango chutney
1-2 msk tamarisoja, salt och peppar
1 pkt. bacon
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Rensa kycklingfiléerna och dela i två delar. Salta och peppra och stek i smör så de får lite yta, lägg sedan över i form.
Skär paprikan i mindre bitar och fördela över kycklingen.
Skär baconet i mindre bitar och stek tills den nästan är knaprig.
Koka upp grädde, crème fraîche med ädelost och smaksätt med mango chutney, soja, salt och peppar. Häll över ädelostsåsen på kycklingen och toppa med bacon. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Mias mandarinpaj: