Lisa
Gourmetträff den 8 december 2016
Räkcocktail med sparris
Ingredienser (4 personer)
· 1 knippa grön sparris
· 500g räkor med skal
· 12 körsbärstomater
· 50g machésallad
Dressing:
· 2 msk olivolja
· ½ msk dijonsenap
· 1 msk flytande honung
· 1 krm hackad dragon
· 1krm salt
· 1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör: Rostad chiabatta
LCHF-Currykycklinggryta
Apelsinsaft tillsammans med curry ger en spännande smak. Välj bort apelsinsaften om du är känslig för den söta smaken, grytan är god även utan.
Skär kycklingfiléerna i bitar
Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor
Bryn kycklingen i smör i en stor gryta. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa med i ca 3 minuter
Tillsätt grädde, créme fraiche, apelsinsaft, soja och peppar. Låt sjuda några minuter.
Efterrätt
Vit chokladmousse
100g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 ägg
1 msk vit rom
Bryn chokladen i bitar. Smält försiktigt över ett vattenbad. Rör om.
Lättvispa grädden. Dela ägget. Vispa äggvitan till hård skum. Vispa äggulan med rommen.
Rör ner hälften av chokladen i äggulan. Vänd ner resten. Vänd ner äggvitan och grädden och blanda väl.
Hällmoussen i små glas eller portionsformar och ställ in i kylskåpet 4 timmar.