Lisa

Gourmetträff den 8 december 2016

Räkcocktail med sparris           

Ingredienser (4 personer)
·      1 knippa grön sparris
·      500g räkor med skal
·      12 körsbärstomater
·      50g machésallad
 
Dressing:
·      2 msk olivolja
·      ½ msk dijonsenap
·      1 msk flytande honung
·      1 krm hackad dragon
·      1krm salt
·      1 krm nymald svartpeppar
 Tillbehör: Rostad chiabatta

 

LCHF-Currykycklinggryta

Apelsinsaft tillsammans med curry ger en spännande smak. Välj bort apelsinsaften om du är känslig för den söta smaken, grytan är god även utan.

Skär kycklingfiléerna i bitar
Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor
Bryn kycklingen i smör i en stor gryta. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa med i ca 3 minuter
Tillsätt grädde, créme fraiche, apelsinsaft, soja och peppar. Låt sjuda några minuter.

 

Efterrätt

Vit chokladmousse
100g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 ägg
1 msk vit rom
 
Bryn chokladen i bitar. Smält försiktigt över ett vattenbad. Rör om.
Lättvispa grädden. Dela ägget. Vispa äggvitan till hård skum. Vispa äggulan med rommen.
Rör ner hälften av chokladen i äggulan. Vänd ner resten. Vänd ner äggvitan och grädden och blanda väl.
Hällmoussen i små glas eller portionsformar och ställ in i kylskåpet 4 timmar.