Gry

Gourmetträff den 10 oktober 2017

Förrätt
Potatis och purjolöksoppa med bacon
 
Huvudrätt

Ingredienser
600 gram kycklingfileer
140 g bacon
3 dl grädde

1 st gul resp 1 röd paprika
1 dl mango chutney
1 tsk curry
1,5 tsk Sambaoelek, 2 st vitlöksklyftor
4 port. ris

Dessert

Chokladefterrätt med bacon

Chokladefterrätt med bacon

 

Tillagning:
1. Slå på ugnen på 220 grader
2. Linda en eller två baconskivor runt de delade kycklingbitarna
3. Strimla paprikorna
utan kärnor
4. Bryn hastigt i hög värme

5. Fräs upp paprikastrimlorna. Häll över grädden i skålen med kycklingen och paprikan.

6. Kklicka över ngr. msk mango chutney

7. Ställ i ugnen ca. 20 minuteri 220 grader

Servera!

 


 

Baconinlindad kycklingfilé   
 
   
   

Recept från Gourmetträffen den 15 september 2016

 

Förrätt: 


_____________________________________________________________________________________________________________________

Huvudrätt: Fläskfilégratäng med paprika & fetaost

Dessert: Vaniljglass med passionsfrukt och färska bär

Baconinlindad kycklingfilé