Elisabeth
GOURMETRÄFF HOS ELISABETH, 2017-06-20



SÅ LAGAR DU
Sallad
1.Koka potatisen. Låt svalna och skiva.
2. Skär rågbrödet i små kuber och stek frasigt i smör i en stekpanna.
3. Klyfta rödlöken, skär tomaterna i kvartar och skär äpplet i tunna skivor. Strimla rostbiffen.
4. Blanda allt på ett uppläggningsfat och strö över färskriven pepparrot och finhackad persilja. Servera med remouladsåsen.
Remouladsås
1. Mixa pickles och blanda ned majonnäs, creme fraiche, curry, gurkmeja och finhackat äpple.
2. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
Jordgubbar med vispgrädde och chokladbollar
Ingredienser
- 12 digestivekex
- 250 g ricottaost
- 6 msk strösocker
- kakao
- Gör så här....
- Mixa kexen i en matberedare. Blanda ner osten och sockret och blanda till en smet.
- Forma smeten till bollar och rulla dem i kakao. Ställ dem i kylskåp för att bli kalla.
- Garnera dem med hallon.
***********Alternativ****************
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: byt ut ricotta till laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricotta till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Kaffe
GOURMETRÄFF HOS ELISABETH, 2016-10-25
FÖRE
Mouseraden vin
Salta chips med västerbottenost, honung, granatäpple och timjankvistar
FÖRRÄTT
Krabbkakor med zucchini och avocadoröra
Vin: Pondrosa
Förrätt 2016-10-25.pdf (Receptlänk)
HUVUDRÄTT
Örtig lammfärsspett med sötsyrlig tomatsallad och yougurtsås med fetaost
Vin: ORGdeRAC
Huvudrätt 2016-10-25.pdf (Receptlänk)
Sötsyrlig tomatsallad 2016-10-25.pdf (Receptlänk)
DESSERT
Fruktsallad med superenkel chokladkräm
Kaffe
Recept från träffen 2014-04-03