Elisabeth

 

GOURMETRÄFF HOS ELISABETH, 2017-06-20

Tapasrätter. Dryck: Vin
Smårätter serveras i glas
 
- Gazpach med sparris
- Rökt lax, Hovmästarsås, ägg, knäckebröd, citron
- Parmaskinka, fikon, kex
- Crostini, Cambosola, fikonmarmelad
 
Rostbiffsallad med remouladsås (danskt smörebröd på annorlunda sätt)

SÅ LAGAR DU

Jordgubbar med vispgrädde och chokladbollar

Ingredienser

PORTIONER: 15 st
  • 12 digestivekex
  • 250 g ricottaost
  • 6 msk strösocker
  • kakao
  1. Gör så här....
  2. Mixa kexen i en matberedare. Blanda ner osten och sockret och blanda till en smet.
  3. Forma smeten till bollar och rulla dem i kakao. Ställ dem i kylskåp för att bli kalla.
  4. Garnera dem med hallon.

***********Alternativ****************

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: byt ut ricotta till laktosfri färskost. 
Gör mjölkproteinfri: byt ut ricotta till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 
 

Kaffe

 
 
 

GOURMETRÄFF HOS ELISABETH, 2016-10-25

FÖRE
Mouseraden vin
Salta chips med västerbottenost, honung, granatäpple och timjankvistar
 
FÖRRÄTT
Krabbkakor med zucchini och avocadoröra
Vin: Pondrosa
Förrätt 2016-10-25.pdf (Receptlänk)
 
HUVUDRÄTT
Örtig lammfärsspett med sötsyrlig tomatsallad och yougurtsås med fetaost
Vin: ORGdeRAC

Huvudrätt 2016-10-25.pdf (Receptlänk)

Sötsyrlig tomatsallad 2016-10-25.pdf (Receptlänk)

 
DESSERT
Fruktsallad med superenkel chokladkräm
Kaffe

 

 

Recept från träffen 2014-04-03